v

Mijn missie

“Laten we het goed hebben met elkaar”

Mensen die elkaar begrijpen, komen samen verder. Goede communicatie is van vitaal belang voor een mooie wereld. Met heldere teksten en adviezen draag ik daar aan bij.

Ik studeerde antropologie omdat menselijk gedrag mij fascineert en Nederlands omdat schrijven en communicatie ons mensen heel veel plezier kunnen opleveren maar ook ergernis en ellende. Ik werkte bij een uitgeverij en begon in 1995 met Nicolaï Tekstwerk.

Vrouwen verdienen meer

Veel vakvrouwen zijn te weinig zichtbaar en hebben daardoor te weinig werk of krijgen te weinig betaald. Met  programma’s als Schrijf je licht en Schrijf je klanten naar je toe help ik hen zich meer te laten zien en zo de klanten te krijgen die ze verdienen.

Secret pleasure

Wat dichten, lezen, denken en mijmeren in ons oude huisje in Friesland. Dat helpt mij om op verhaal te komen en origineel te blijven, het maakt me ook een betere schrijver.

 

 

 

 

 

 

Zo werk ik

De juiste vragen stellen

Goed schrijven begint bij de juiste vragen stellen. Pas als ik weet waar het écht om gaat, kan ik gaan schrijven. Dat doe ik dan graag snel en efficiënt en met maar één doel voor ogen: de lezer overtuigen.

Mijn werk verscheen in boeken, op websites, in online magazines, medewerkersbladen, brochures en op social media en intranetten.

De vorm is in mijn ogen ondergeschikt aan het doel: de lezer overtuigen. 

Ik werk als:

  • interimmer
  • conceptdenker
  • schrijver/eindredacteur

Ik ben een betrouwbare partner, ook voor het realiseren van een compleet magazine of boek.

 

Samenwerken

Redactieprofs en Soroptimisten

Met veel plezier ben ik sinds de oprichting in 2009 lid van Redactieprofs, een exclusief netwerk van ervaren tekstschrijvers. In wisselende teams werken we aan grotere klussen en delen kennis en ideeën.

Met 75.000 Soroptimisten in 133 landen laten we zien hoe vrouwen elkaar kunnen versterken. Ik ben er trots op dat ik een Soroptimist ben. Ook maar zeker niet alleen vanwege de miljoenen euro’s die we met elkaar opbrengen voor vrouwen en meisjes die het minder hebben dan wij.